Dutch- Stage bij het Nederlandse Consulaat-Generaal te Shanghai

Netherlands Innovation Network ChinaUncategorized Leave a Comment

Het Nederlands Consulaat-Generaal te Shanghai (Innovatie Attaché Netwerk) is op zoek naar een stagiaire voor een periode van 4-5 maanden, beginnend in de eerste week van maart 2018. Volg je een universitaire opleiding en ben je op zoek naar een stage waarmee je resultaten kunt bereiken? Zoek je een stage waarbij je tegelijkertijd je horizon én je netwerk kunt verbreden?

Achtergrond

Het Innovatie Attaché (IA) Netwerk (in het Engels; Holland Innovation Network) zet zich in voor de versterking van de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn d.m.v. wetenschappelijke en technologische samenwerking. Het IA-netwerk in China vertegenwoordigt de innovatieve sectoren van Nederland en informeert Nederland over trends, ontwikkelingen en kansen in China. Er wordt veel samengewerkt met bedrijven, universiteiten, kennisinstituten en overheidsinstanties vanuit onze vestigingen in Beijing, Shanghai en Guangzhou.

Werkomgeving

Het Nederlandse Consulaat-Generaal in Shanghai behartigt de belangen van Nederlanders en Nederlandse bedrijven/organisaties uit verschillende sectoren (hightech, chemie, energie, agricultuur etc.) in Shanghai en omliggende provincies. Door de toegenomen relevantie van China in de mondiale kenniseconomie is wetenschap en technologie een belangrijk deel van de activiteiten van het Consulaat-Generaal.

Stageomschrijving

In de lente van 2018 zal een automotive missie worden georganiseerd in het kielzog van ministerieel bezoek aan China met een focus op New Energy Vehicles (NEV) en Intelligent Connected Vehicles (ICV). Daarnaast zal tijdens CES Asia een delegatie van start-ups worden verwelkomd op het Holland Pavillion. We zoeken een stagiaire die kan helpen bij de organisatie en promotie van evenementen en gerelateerde activiteiten.

Daarnaast zal de stagiair zich bezighouden met de dagelijkse werkzaamheden van het IA-netwerk; het in kaart brengen van de relevante netwerken en kansen op het gebied van R&D, in diverse sectoren gerelateerd aan innovatie, technologie en/of wetenschap bijvoorbeeld binnen. De intentie is om activiteiten op life science gebied verder te ontwikkelen

Profiel van de stagiair(e)

 Van de stagiair(e) wordt flexibiliteit en improvisatietalent verwacht. Je dient na een korte introductieperiode in staat te zijn redelijk zelfstandig te functioneren. Idealiter heb je een technische opleiding en affiniteit met China. Je hebt een ondernemende geest en legt gemakkelijk contacten. Je bent je bewust van de openbare rol van een Consulaat-Generaal.

Verder:

  • Ben je de gehele duur van de stage beschikbaar.
  • Bezit je een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Kennis van het Mandarijn is een pre.
  • Affiniteit met start-ups, de automobiel industrie en/of life science is een pre.
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit.
  • Je volgt een universitaire opleiding bij een erkende onderwijsinstelling (nationaal of internationaal).
  • Je staat gedurende de gehele duur van de stage ingeschreven.

Wat bieden wij

Het Nederlandse Consulaat-Generaal in Shanghai biedt een uitdagende, leerzame en veelzijdige stage, waarbij je snel eigen verantwoordelijkheden kunt verwachten en een groot netwerk op kunt bouwen.

Huidige stagiair: “Tijdens de stage kom je veel te weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen, werk je met innovatieve bedrijven in de regio en bouw je unieke ervaring op met zakendoen in China”.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen. Het betreft een voltijdaanstelling (40 uur per week) voor een periode van vier tot vijf maanden.

Meer weten en/of solliciteren

Stuur je CV en een motivatiebrief naar [email protected]. Een aantal kandidaten zal worden uitgenodigd voor een Skypegesprek.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.hollandinnovation.cn. Mocht je vragen hebben dan kan je David Bekkers, Bart van Hezewijk en/of Anouk van der Steen bereiken via [email protected].

De deadline van reageren is 13 december 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *